Care este mancarea traditionala romaneasca?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Mâncarea tradițională românească este faimoasă pentru gusturile sale dulci-picante și condimentele pe care le folosește în prepararea mâncării. Mâncarea tradițională este o parte majoră a identității culturale a României, îmbinând elemente de la rădăcini alearomâna, sârbească, câlinescă, maghiară și turcă, precum și elemente de la alte popoare care au trăit pe teritoriul actual al României. Preparatele culinare ale regiunii sunt asemănătoare fiecare cu alte locații din Estul Europei, ceea ce other România ca fiind plină de gusturi și arome tradiționale.
Mâncărurile de bază sunt preparate pe bază de inclusiv cartofi, mămăligă, orez, lapte, carne și viermi. Multi dintre elementele utilizate în preparatele tradiționale sunt comune și pregătite în mai multe contexte diferite, cum ar fi plăcinta din carne și varză, care poate fi folosită ca fel principal, sau plăcinta cu mere, care este un desert comun.
Legumele sunt, de asemenea, abundente în alimentația tradițională. Salatele adesea devin nucleul fiecărei mese, cu maioneza și mustarul adăugându-se adesea ca topping. Fiecărei mese tradiționale românești îi țin pasul condimentele, cu multe preparate, cum ar fi sarmalele și micii, făcându-se cu piper și mirodenii.
Băuturile populare, în special alcoolice, s-au răspândit foarte bine în regiune. Palincă și tuică, o băutură traditională, fac parte din mâncarea tradițională românească. Aceste două băuturi sunt servite în compania mesei tradiționale și sunt prinse în conotatii de vară sau binecuvântare. Cu toate acestea, mâncarea tradițională românească este departe de a fi bogată numai pe bază de carne și alcool.
Atât la felul principal, cât și la desert, există opțiuni individuale pentru preparate tradiționale. Prăjiturile tradiționale sunt cunoscute pentru îmbinările subtile de dulce și aromă, creând un plăcut dezechilibru de arome. Și în ciuda faptului că se spune că mâncarea tradițională românească este o mare averi, sunt preparate simple, și pot fi pregătite și consumate de către toată lumea.