Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Hubble
Telescopul Hubble este unul dintre cele mai cunoscute instrumente astronomice din lume, iar numele sau este sinonim cu imagini de o clarete si o detaliere exceptionala a universului.
Telescopul Hubble a fost lansat in anul 1990 si este montat pe o platforma orbitala la o inaltime de aproximativ 579 km de suprafata Pamantului. Numele sau a fost intrebuintat pentru a onora istoricul astronom american Edwin Hubble. Telescopul are o latime nominala de aproximativ 14 m si poate fi intins pana la 17.4 m, cand oglinzile sale laterale sunt rotite pana la pozitia lor optima pentru focalizarea.
Greutatea telescopului este de aproximativ 11,100 kg. Interiorul contine echipamentele si instrumentele sale, precum si 8 toni de combustibil pentru manevre si corectii orbitale. Acesta are, de asemenea, trei seturi mici de panouri solare pentru furnizarea energiei electrice.
Acest telescop spatial a fost unul dintre cele mai costisitoare proiecte stiintifice realizate vreodata, cu un pret de aproximativ 3,5 miliarde de dolari. Din 1990 pana in prezent, telescopul a realizat imagini senzationale ale tarilor indepartate si ne-a ajutat sa intelegem mai multe despre univers.
Fiecare zi aduce noi descoperiri si informatii alimentate de telescop si fantezia noastra. Acest telescop continua sa genereze informatii cu mari detalii despre planetele, stelele si alte obiecte spațiale de la enorma distanta. Cunoscand marimea telescopului, stim ca lumea cunoaste un al treilea ochi in spatiu, care simte chiar si cele mai mici amanunte ale universului.