Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
?
O fabulă este o scurtă poveste care are un personaj animal, vorbitor sau inanimat, și este folosită pentru a transmite o "morala", o învățătură sau o valoare morală. Morala fabulei poate fi aflată, de obicei în următorul vers sau în cel din urmă.
Morala fabulei poate fi un adevăr moral sau emblematic despre ceva ce se întâmplă în lumea reală. De exemplu, în fabula lui Aesop, „Slow and Steady Wins the Race”, vulpea a alergat cu lebădă mai repede, din cauză că a luat riscuri și s-a grăbit. Morala acestei fabule este aceea că luarea se va întâmpla cu siguranță, nu luarea riscurilor.
Alegerea moralei care se dorește transmisă este, de asemenea, un factor important și trecut de fabricație a fabulei. De obicei, morală este mai degrabă lecția morală care poate fi învățată de cititor și aplicată în mod real în viața sa. Această „morala” poate fi, de asemenea, o stigmare sociologică a evenimentelor și contextului social, cum ar fi aceea că „orice lucru care pare prea bun a fi adevărat probabil nu este”.
Fabulile consideră adesea că moralitatea este adevărată și universală. Acest lucru poate fi interpretat în sensul că moralitatea este o funciune a tuturor deciziilor și acțiunilor pe care le luăm ca indivizi și în orice context.
Fabulile încurajează cititorii să gândească critic și să învețe să-și asume răspunderea pentru acțiunile lor. În multe cazuri, prin aplicarea propriei moralități și prin înțelegerea consecințelor acțiunilor sale, omul poate găsi soluții mai bune sau mai plauzibile decât a lua decizii ilogice.
Fabulile dezvoltă, de asemenea, resiliența și puterea morală prin transmiterea unei valori morale și prin exersarea corectă a ei în vederea obținerii unor rezultate pozitive în viața cititorilor.