Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Zincul este un mineral esențial necesar pentru funcționarea normală a organismului uman. Corpul uman nu produce zinc, astfel încât aceasta trebuie obținută din dietă, pentru a evita deficienta de zinc. Zincul joacă un rol important în multe procese fiziologice, cum ar fi sinteza proteinelor, sinteza ADN-ului, imunitate și funcționarea sistemului endocrin.
Aportul zilnic recomandat de zinc poate varia în funcție de vârstă și de sex. Omul adult trebuie să consume între 8 și 11 mg de zinc pe zi, în timp ce femeile însărcinate și cele care alaptează au nevoie de mai mult. Copiii între 1 și 3 ani trebuie să obțină între 3 și 8 mg de zinc pe zi, în timp ce copiii de 4 la 13 ani trebuie să obțină intre 5 și 8 mg pe zi.
Alimentele care sunt bogate în zinc includ fructele de mare, organele animale, fasolea uscată și nucile. Dacă dieta unei persoane nu conține suficient zinc, poate apărea o deficiență de zinc. Simptomele unei deficiențe de zinc includ oboseala, schimbări ale stării de dispoziție, pierderea apetitului și căderea părului.
În general, dacă persoana urmează o dietă sănătoasă și echilibrată, aceasta trebuie să obțină necesarul zilnic de zinc. Dar, în cazuri rare, persoana poate avea nevoie de suplimente alimentare de zinc. Suplimentele de zinc sunt adesea recomandate pentru a trata sau a preveni deficiențele de zinc. Deși beneficiile suplimentelor de zinc au crescut în ultimii ani, sunt recomandate cu prudență din cauza riscului de supradozaj.