Care este obiectul auditului intern?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Auditul intern este un proces sistematic de evaluare a activității unei organizații în vederea asigurării eficienței, eficacității, economiei și conformității sale cu metodele, politicile și procedurile interne și cu standardele externe. El include verificarea activității operaționale, financiare și administrative și oferă, de asemenea, consultanță și recomandări cu privire la eficiența gestionării și economia organizației. Principalele obiective ale auditului intern sunt de a evalua gradul de îndeplinire a obiectivelor organizației, de a identifica și corecta deficiențele și de a îmbunătăți controlul intern al organizației.
Auditul intern se concentrează asupra înregistrărilor financiare ale organizației și asupra procedurilor de gestionare internă și de control. În acest context, auditul intern implică examinarea și verificarea contabilității, a activului și a cheltuielilor, a activelor și pasivelor, a veniturilor și ieșirilor, a acesteia și a evenimentelor financiare și contabile importante. De asemenea, are ca scop identificarea proceselor potențial riscante, schimbarea diferențelor contabile și a înregistrărilor corecte, oferirea de recomandări și de verificare a existenței și funcționării adecvate a preocupărilor și factorilor de risc.
Auditul intern mai include, de asemenea, evaluarea conformității cu standardele contabile, legale și de reglementare și a legislației în vigoare, precum pentru obligațiile de raportare a taxelor și pentru măsurarea și raportarea veniturilor. Acestea includ, de asemenea, evaluarea riscului de fraude și nereguli, precum și eficiența proceselor operaționale și de control. Pe lângă acestea, auditul intern evaluează și calitatea, standardele și procedurile de pregătire a informațiilor și raportării financiare, precum și eficiența și furnizarea resurselor organizației.
Concluzia de audit este o scurtă evaluare sumară a rezultatelor auditului și include a constatat despre orice deficiențe, neconformități sau alte aspecte semnificative întâlnite în activitatea auditată. Acesta oferă recomandări privind îmbunătățirea controlului intern și respectarea standardelor acceptate și a obiectivelor organizației.