Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
În majoritatea jocurilor de poker, există opt culori care se aplică carţilor: pentru a câştiga, este importantă cunoaşterea ordinii.
În ordine descrescătoare, cărţile de poker sunt de culoarea inimii: roşu, care este cea mai înaltă; tulpina, care este cea de-a doua; caro, care este cea de-a treia; şi popicele, care este cea mai mică. Fiecare culoare are câte patru cărţi numerice, de la as la zece.
Numele culorii precede întotdeauna numele cărţii; cu alte cuvinte, 9 de inimi este mai mare decât 8 de carouri. De asemenea, asul este întotdeauna cea mai mare carte, indiferent de culoare.
Culorile cărţilor de poker diferă în funcţie de joc. În Texas Hold’em, cea mai populară formă de poker, aceleaşi cele patru culori se utilizează. În alte jocuri precum Razz sau Stud High-Low, însă, se folosesc jokeri, simulând culorile adecvate.
În jocurile de poker cu culori, este important de menţionat că, în afară de culori, cartea cea mai mare este tot asul; în cazul în care nu există asi în mână, cârţile sunt compare după cifră. De exemplu, deşi 8 de inimă este mai mare decât 8 de carouri, 8 de popice va fi cea mai mică dintre cele trei.