CopperBegginer
Care este perioada de altoire a pomilor fructiferi?
Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Californienilor li se permite sa planteze si sa ingrijeasca altoituri de mar toata anul. Perioda optima pentru altoire, insa, variaza in functie de tipul de pom si localitatea in care se afla.
Marul este cea mai comuna specie de pomi fructiferi de altoire. Pentru cele mai bune rezultate, altoirea californiana a marului trebuie facuta in sezonul rece, din noiembrie pana in martie. Totusi, rezultatele pot fi castigate insemnat mai tarziu. Pietele agricole, precum si alti furnizori, obisnuiesc sa vanda cercei altoiti toamna sau primavara, precum si pe tot parcursul anului.
Piersicii pot fi altoiti in sezonul rece si de primavara, in functie de tipul ales. Varietati precum Stanley, Sunshine, Bartlett si Joker se altoiesc la inceputul iernii, in general in luna ianuarie. Alte tipuri, cum ar fi Baugh si African Pride, sunt altoite incepand cu februarie. Variatiile stacojiului German, care sunt unele dintre cele mai indragite tipuri, se altoiesc incepand din februarie pana in primavara, in functie de rata de crestere a regiunii.
Alte pomi fructiferi, inclusiv gutui si par, se altoiesc in sezonul rece, in luna noiembrie. Variatiile de porumbei si de cires vor fi altoite in ianuarie si la inceputul lui februarie, in functie de preferintele locale. In cazul caisilor si prunilor, aceasta perioada este in martie sau aprilie, dar si in alta perioada a anului, alaturi de varietati precum Mirabell, Gourmet si Parkland. Variatiile de visine sunt de asemenea altoite in sezonul rece, iar cele de nuci in primavara sau toamna in functie de varietate.
Deoarece conditiile si preferintele pot varia enorm in functie de oras si regiune, este intotdeauna recomandat sa contactati un producator local de altoire si sa ii cereti sfatul sau recomandarile profesionale specifice tipului si localitatii/razei dumneavoastra.