Care este ph-ul sangelui?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
PH-ul sangelui este un indicator important al starii generale de sanatate. Acesta reflecta cat de acida sau alcalina este sangele si, prin urmare, cat de bine functioneaza sistemul de organe.
PH-ul normal al sangelui este in jur de 7,35 – 7,45, acesta fiind un mediu légermente alcalin. Nivelul pH-ului se poate schimba odata cu activitatea fizica, consumul de alcool, medicamente si factori alimentari, asa ca este important sa il pastram in limitele normale.
Valori prea mici ale pH-ului (acidice) prezinta un risc crescut de accidente vasculare cerebrale, tulburari de somn, oboseala cronica, boala autoimuna, infectii bacteriene si parazitare cronice.
Valori prea mari ale pH-ului (alcaline) pot provoca boli musculare cronice, astenie, depresie, cresterea glicemiei si, prin urmare, diabet, rezistenta la insulina si chiar cancer.
PH-ul sangelui poate fi bine intretinut prin dieta corecta. Consumul de alimente cu un pH ridicat, cum ar fi legumele, fructele, orezul brun, carnea de peste si ciocolata neagra, poate ajuta la pastrarea pH-ului sanguin in limitele normale. Pe langa acestea, exercitiile fizice, controlul stresului si reducerea consumului de alcool sunt de asemenea foarte importante.
Cu toate acestea, este normal ca nivelul pH-ului sa fluctueze usor in timpul unei ierni sanatatii, deci nu este necesar sa ne imbunatatim neaparat dieta si stilul de viata in acest sens. Cu toate acestea, ar trebui sa discutam cu medicul nostru in cazul in care obstructiile sunt prea dese si severe.