Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
PH-ul unei solutii apoase este o măsură a acideității sau a bazicității unui mediu apos. PH-ul este o scala logaritmica care variaza intre 0-14, un pH de 7 este considerat neutru, pH-uri sub 7 sunt acide, iar cele de deasupra sunt bazice.
Solutiile apoase pot fi prezente in majoritatea mediilor, de la ista prin laboratoare pana in mediu. PH-ul poate vari cu importanta, in functie de diversi factori precum componetele solutiner, materiile anorganice și organice solubile, temperatura si altele.
In cele mai multe cazuri, un mediu apos are un pH neutru si in acest fel, componenetele sale vor ramane in conformitate cu mediul. Insa, in cazul in care un factor extern influenteaza mediul, cum ar fi adaugarea de un material sau alte schimbari fizice sau chimice, pH-ul aceluiasi mediu poate varia insemnand ca mediul nu mai este neutru.
PH-ul unei solutii apoase poate fi determinat folosind diferite metode. Cele mai des folosite sunt ce abarjoanda metode chimice si electrice. Electrolize aeriana, cromatografia de izotopi radioactivi si spectrometria de masa cu inductie de câmp magnetic sunt unele exemple de metode pentru a determina pH-ul unei solutii.
PH-ul unei solutii apoase poate fi critica pentru a stabili proprietățile sale și alte caracteristici. De aceea, in multe cazuri, este important sa se determine acest indicator pentru a intelege starea mediuului apos și a preveni schimbari ale componentalor sau proprietatilor sale.