Care este ph-ul vinului?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Ph-ul vinului reprezinta nivelul de aciditate al acestuia. Acest lucru poate afecta modul în care se simte gustul vinului și cu cât mai scăzut este ph-ul, cu atât vinul este mai presat. Există mai multe lucruri care pot influența acest lucru, cum ar fi tipul de struguri și calitatea lor, cum au fost tratate aceste struguri și modul în care s-a vinificat vinul. Ph-ul vinului variază între 2.8 și 4.4. Valorile situate sub 3 sunt considerate mai acide și nu sunt considerate bune pentru vinurile blânde, în timp ce vinurile acide și tari au un nivel de ph mai mare.
Vinurile cu un ph mai scăzut sunt adesea cele mai bine în vârstă și în mod ideal ar trebui să fie mai puțin acide decât cele cu un ph mai ridicat. Ph-ul vinului joacă, de asemenea, un rol important în conservarea sa și în prevenirea dezvoltării mucegaiului. De obicei, vinurile bune de băut au un ph cuprins între 3 și 4 și sunt adesea lăudate pentru că nu sunt prea acide.