Care este planeta cu cei mai multi sateliti?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
?
Planetele cu cei mai multi sateliti sunt Jupiter si Saturn, fiecare avand mai mult de 50 de sateliti cunoscuti si probabil cu mult mai multi non-descoperiti. Satelitii acestor planete se clasifica in luna naturale si sateliti artificiali. Luna naturala este define ca orice corp ce se roteste in mod stabil in jurul unei planete.
Satelitii naturali ai lui Jupiter sunt cei mai numerosi si mai bine studiati sateliti din Sistemul Solar. Ei ocupa o mare parte din Sistemul Solar si se clasifica in mai multe grupuri in functie de pozitie lor. Largestă luna galileană a lui Jupiter, Io, Europa, Ganymede, şi Calisto, sunt cele mai cunoscute si sunt formate din roci sau gheata, care se rotesc in jurul planetei mamut. La un moment dat, au existat mai mult de 80 de sateliti naturali identified around Jupiter, insa aceasta cifra s-a schimbat in timp.
Saturnul are peste 50 de luna naturala. Alaturi de cele mai mari sapte satelitii, cei mai cunoscuti sunt Enceladus, Titan si Rhea. Acestea pot fi manage ca fiind formate din gheata, in timp ce restul satelitilor sunt mai mici si se crede ca au un nucleu rocos. Satelitii de la Saturn sunt, de obicei, mai mici decat cei de la Jupiter, insa ei au proprietati observabile si sunt studiate cu detaliu. Aceste satelitii se rotesc in jurul planetei in fata sau in spate.
Satelitii artificiali, pe de alta parte, sunt creati si lansati de catre om pentru a fi folositi in diferite scopuri, precum: comunicatii, imagistica, obiective militare, sau explorare stiintifica.