Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
a Sistemului Solar
Planeta rosie a sistemului solar este Marte. Aceasta pluteste in afara unei atmosfere subtiri si vaste, nitrogen si oxigen, tinde sa reflecte lumina solara pentru ca este predominat de suprafete stancoase rosiatice. De asemenea, atmosfera subtire si vasta si variatiunea mineralogica au dus la formarea unor cantitati exceptionale de gheata si gazoase la suprafata.
Marte are o mare diversitate de caracteristici geologice, de la cruci de vulturi la calote glaciare, vulcani activi si canioane gigantice. Acestea sunt toate cauzate de influenta gravitationala a lui Marte, precum si de interactiunea chimica intre atmosfera sa si suprafata sa.
Sferoidul Marte masoara aproximativ 6.754 kilometri in diamentru, fapt ce ii ofera o masa totala mai mica decat totala planetelor superioare. De asemenea, acesta este unul dintre cei mai mici membri ai sistemului solar si are cea mai mica densitate dintre toate planetele, ceea ce duce la rezultatul ca presiunea din atmosfera sa este incomparabil mai mica decat cea a Pamantului.
Marte are si un camp magnetic slab, indicator al faptului ca nu poseda un nucleu fieros. La fel ca Mercury, meteoriti se creeaza si aterizeaza in toate locurile de pe Marte. Acest lucru duce la un strat de dezintegrare a meteoritului in materie prima pe solul planetei.
In luna aprilie 2021, prima misiune a NASA pentru a ateriza pe Marte, Perseverance Rover, a intrat in atmosfera si a aterizat in insula Jezero, un crater vechi de sase miliarde de ani. Acest rover transporta un helikopter mini marunt mic care va explora marte din noua perspectiva eliberata de gravitatie.
In momentul de fata, sunt elaborate planuri pentru colonizarea si explorarea vesticii a planetei. Proiectul „Mars One” se bazeaza pe constructia de orase, agricultura si explorare a noilor teritorii, deschizandu-le portile sufletelor curajoase.
Marte ramane planeta noastra cea mai apropiata pentru a cuceri. Cu amenzile sale si misterul sau, indragostitii stiintei sau aventurierii curajosi cauta fiecare colt al sau. Marte este adesea numit planeta rosie, oarecum ca un simbol de esec sau teama intunecata, dar astazi, descoperirea si cercetarea sa sunt temeri si intortocheate sale de fericire.