Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Populația Europei s-a schimbat foarte mult în ultimii ani, la nivelul Uniunii Europene. În anul 2020, populația Uniunii Europene a atins 447,1 milioane, ceea ce reprezintă aproximativ 7,5% din populația lumii.
Aproximativ 80% din populația Uniunii Europene se află pe continentul european, 16% se află în afara Europei și 4% sunt europeni duali. Populația Europului a crescut și la nivelul statelor membre. În mare parte, acest lucru se datorează numărului mare de străini care trăiesc și lucrează acolo.
Conform unei estimări Eurostat, Germania are cea mai mare populație din Uniunea Europeană, cu 82,3 milioane locuitori, urmată de Franța și Italia, fiecare cu circa 62 milioane. Alte state membre importante cu mai mult de 30 milioane locuitori sunt Marea Britanie (66 milioane), Spania (47 milioane), Polonia (38 milioane), România (19 milioane) și Republica Cehă (10 milioane).
În general, majoritatea populației europene se află în zone urbane. Conform estimărilor Eurostat, aproximativ 75% din populația UE locuiește în orașe. De asemenea, rata urbanizării variază în funcție de țările membre.
O populatie în continuă schimbare
Populația Europei se schimbă în continuare. La nivelul UE și a statelor membre sunt emigranți din toată lumea, iar gradul de emigrație variază în funcție de țări.
În anul 2020, aproximativ 16% din populația Uniunii Europene a fost formată din străini, un număr care a crescut constant în ultimii ani. Ca efect al numărului mare de străini care trăiesc și lucrează în statele membre, structurile demografice ale Europei s-au schimbat semnificativ.
Populația Europei se îmbătrânește, în special în statele membre care au început să-și depopuleze terenurile. Acest proces a început ca răspuns la efectele Industrial Revolution și migratiilor internationale. Rata de natalitate scăzută și rata de decese în continuă creștere limitează creșterea naturală a populației.
În general, Pacificarea Europenă a avut un efect pozitiv asupra creșterii economice și sociale a continentului. Perioadele de pace și progresul în cercetare și cunoaștere au contribuit la dezvoltarea și prosperitatea Europei.