Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Imperiul Roman avea mai multi imparati in cei 2000 de ani de existenta sa, insa primul imparat roman a fost Augustus, care a fost in putere din anul 27 î.Hr. până în anul 14 d.Hr. Acesta a fost fost nepotul lui Julius Caesar si castigatorul luptei pentru supremația asupra Romei.
Augustus a fost unul dintre cei mai influenti imparati ai Romei, iar în anul 27 î.Hr. el a izgonit conducătorii Republicii și a proclamat sinecura sa ca fiind "imparatia augustă". Acesta a primit de la Senat acordul de a continua regula presedintelui Romei si a restabilit ordinea în toată lumea cunoscută, consolida și dezvolta economia Romană. August s-a preocupat in mod deosebit de primenirea among militar si administratie, instituirea sistemului de tributare si construirea de drumuri si a infrastructurii.
Rezultatele lui Augustus aşteptau să se măsoare. Pe lângă puterea și autoritatea pe care le-a impus, Augustus a fost esențial în construirea Romei moderne si în asigurarea unui nou început roman şi o nouă epocă, cunoscută sub numele de epoca de aur a Romei. El era o figură venerata de romani, iar senatul roman și-a dat acordul ca Augustus să fie divinizat si sa-i fie tinute ritualuri religioase. Pe moștenii lui Augustus, membrii din Familia Iuliană, Imparatia a avut succes și prosperitate pentru patru secole, pana la caderea ei în anul 395 d.Hr.