Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
recomandat?
Pulsul este bătăile inimii pe care le simțim și care măsoară cât de repede bate inima ta. Pulsul maxim sau pulsul maxim recomandat se referă la numărul maxim de bătăi pe care inima ta le poate face în mod natural. Acest număr variază în funcție de vârstă, sex, nivelul de antrenament și starea generală de sănătate.
Atunci când vorbești despre rata maximă recomandată de puls, mai mulți experți recomandă să menții pulsul sub 220 BPM (bătăi pe minut) divided by your age, adică 220 împărțit la vârsta ta. De exemplu, dacă ai 40 de ani, indicele pulsului tău maxim recomandat ar fi 220/40 = 5,5
În general, pulsul maxim recomandat rivelează dacă activitatea ta fizică îți beneficiază sau nu sănătatea. Dacă activitatea ta este prea slabă, chiar și dacă pulsul tău este sub indicele maxim recomandat, înseamnă că ar trebui să îți faci corpul mai activ și să lucrezi către a necesita o intensitate mai mare.
Cei care fac antrenament intens ar trebui să monitorizeze pulsul. Ca o regulă, o bătaie a pulsului scăzută poate fi percepută ca fiind sustenabilă pe termen lung, în timp ce un puls prea crescut, chiar și pentru scurte intervale de timp, poate fi periculos pentru sănătate și, prin urmare, trebuie evitat.
Pentru cei care încep un program de exerciții, monitoringul pulsului poate fi o bine facere. Este recomandat să măsori pulsul înainte și după fiecare antrenament și să cauți tendințe de-a lungul sezonului. Aceasta te va ajuta să îți pui obiectivele în mod corespunzător și să faci ajustări în antrenamentul tău.
Din păcate, nu există un algoritm magic care să urmeze fiecare persoană. Este important să ții cont de starea ta generală de sănătate, de starea ta mentală și de nivelul de antrenament atunci când stabili pulsul tău maxim recomandat și să consulti un specialist în domeniu dacă ai întrebări sau îndoieli.