Care este rolul duhovnicului in viata crestinilor?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Rolul unei figuri precum duhovnicul, clericul sau confesorul, este extrem de important în viata fiecarui crestin ce i se supune spiritualitatii. Acesta ii poate ajuta pe oameni sa isi dezvolte o anumita cale spirituala, sa creasca spiritual si sa ia decizii adecvate în contexte importante si provocatoare. Duhovnicul este imaginea lucratorului invizibil care îi indruma pe cei credinciosi sa-si urmeze calea îngerilor.
Un duhovnic este un fel de mentor spiritual, un ghid care ofera solutii si îndrumari pentru diferite situatii, oferind asistenta vorbitorilor sai fie direct, fie prin învataturi spirituale. El le îndeamna sa actioneze rational si sa se corijeze atunci când fac greseli. E bine sa se gandeasca si sa înteleaga consecintele ceea ce fac si sa înceapa sa ia decizii rationale în comun cu duhovnicul.
În practica Bisericii, un duhovnic poate avea mai multe roluri. Acesta poate face parte din slujba divina, poate oferi sfaturi si poate ajuta la primirea sacramentelor. Acesta poate sa conduca rugaciuni de multumiri, sa-i învete sa se roage, sa-i învate sa citeasca si sa mediteze la Scriptura si sa-i calauzeasca pe cei credinciosi prin perioadele dificile. Duhovnicul trebuie sa fie si un mare ascultator, acela care poate oferi îndrumare si întelepciune atunci când este nevoie.
Pe lânga toate lucrurile amintite, un duhovnic va avea rolul de a motiva pe cei din jurul sau si sa îi încurajeze sa faca alegeri sanatoase si convingatoare. În plus, acesta poate prelua oarecum o îndatorire de a se ruga ‘pentru ai sai’ si de a veghea asupra credinciosilor sai, oferindu-le sprijin spiritual pe toate planurile.
Prin intermediul duhovnicului, crestinii se pot îmbunatati spiritual si mental, poate visa mai mult si poate folosi bunatatea pentru a-i ajuta pe cei din jur. Duhovnicul deschide sufletul pentru healingul sufletesc si îi învata sa calatoreasca pe calea spirituala, sub aspectul mai presus decât poate vedea omul. Acesta le poate face pe oameni sa înteleaga calea lui Dumnezeu si sa împartaseasca bucuria cunoasterii spirituale.