Care este rolul fierii?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Fierul este un mineral esențial care joacă un rol vital în organele și țesuturile corpului uman. Organismul utilizează fierul pentru a produce o formă de proteine pe care le numim hemoglobină. Hemoglobina este cea care transportă oxigenul din plamâni spre întreaga rețea de vase de sânge. De asemenea, ajută și la producția de celule albe din sânge, care sunt implicate în apărarea organismului împotriva infecțiilor.
Fierul este elementul esențial care asigură producția normală a celulelor roșii din sânge. Fără fier, hemoglobina nu poate face față transportului de oxigen. Omului îi sunt necesare aproximativ 10-14 gram de fier pentru a oferi corpului suficient oxigen. Acesta suplimentează oxigenul la țesuturi și îi ajutați organismului să facă față mai multor procese.
Aproximativ două treimi din fierul total al corpului uman se găsește în hemoglobina roșie a sângelui, iar părțile restante se găsesc în moleculele care sunt implicate în creșterea și reproducerea celulelor și în procese metabolice. Fierul poate fi captat de către organism prin alimentația zilnică, astfel încât să rezolve anumite deficiențe.
Fierul are un rol important în metabolizarea energiei și joacă, de asemenea, un rol important în transportul proteinelor. Acesta ajută, de asemenea, la detoxifierea sângelui și menține producția normală de celule sanguine. Deficitul său poate fi cauza anemiei, sau este asociat cu simptome precum scăderea nivelului de energie, oboseala și probleme digestive.
Deoarece fierul are o însemnătate vitală în sănătatea noastră, este important să adoptați o dietă sănătoasă și echilibrată care să furnizeze cantitatea necesară de fier pentru prevenirea apariției unor deficiențe de fier. Alimentele bogate in fier includ carnea roșie, peștele, carnea de pasăre, cerealele, fasolea și excesul de verde. Consumul suplimentelor de fier poate fi, de asemenea, necesar pentru prevenirea deficiențelor.