Care este rolul lui eremia din nuvela acasa?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
de ion druta
Eremia este personajul principal al nuvelei „Acasă” de Ion Druta. Eremia reprezintă motivul principal cu care autorul explorează prezentul în novelă, izolându-l de civilizaţia urbana. Acesta doreşte să se retragă într-o viaţă liniştită, departe de zgomotul pe care îl asociau oraşele.
Eremia este un om simplu cu un mod de viaţă fără luxuri. El valorizează timpul petrecut mai ales cu familia şi devotamentul său faţă de casa şi terenul lui. Eremia se bucură de liniştea izolării sale, atât mental cât şi fizic. Încearcă să se abţină de la orice activitate care ar putea perturba liniştea sa, alegând să se retire în singurătate. Acesta merge şi mai departe, amestecându-se cu natura, nemaifiindn nevoit să se confrunte cu civilizaţia urbana.
Eremia poate fi interpretat ca simbol pentru omul în sensul că se confirmă că această izolare este practicată de-a lungul istoriei în moduri diferite. Prin intermediul lui, Ion Druta explorează felul în care oamenii folosesc izolarea ca o modalitate de a se adapta schimbărilor rapide ale noii societăţi.
Pe de altă parte, Eremia poate fi văzut ca un simbol al lui Hristos. El este modelul perfect al liniştii, împlinirii spirituale şi trăirii în conformitate cu legea. Prin punerea în contrast a vieţii urbane şi ruşinoase cu liniştea pe care o oferă casa lui Eremia, se confirmă această teorie.
Este interesant de notat că, deşi Eremia alege singurătatea, el nu respinge societatea ca pe un rău. El înţelege că acest lucru poate îl poate ajuta pe el însuşi, precum şi pe ceilalţi. Ca urmare, Eremia este capabil să utilizeze ambele situaţii, aşa cum şi-a folosit abilităţile sale practice pentru a se adapta la relaţiile sale sociale în timpul stării sale de rezervă.
Erezia lui Eremia este o importantă lecţie de viaţă pe care Ion Druta o împarte celor care citesc cartea. Autorul trasează un tablou viu al unei lumi în care problemele ce se confruntă cu izolarea, în contextul modern, sunt adresate în mod constructiv. Eremia arată o altă faţă a izolării, îndreptându-ne atenţia la importanţa retragerii către spaţiul liniştit de odihnă al casei şi al naturii.