Care este rolul magneziului in organism?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Magneziul este un nutrient esential pentru sanatatea si functionarea corecta a organismului uman – si, cu toate acestea, foarte multi dintre noi nu iau cantitatea suficienta de magneziu. Corpul nostru utilizeaza magneziul pentru o mare varietate de procese importante, incluzand functionarea normala a muschiului si a nervilor, productia si macinarea alimentelor, echilibrarea pH-ului, asimilarea vitaminelor si a mineralelor, reglarea tensiunii arteriale, metabolismul energetic, si bineinteles, pentru lupta impotriva stresului.
Magneziul este cel mai important mineral pentru buna sanatate si poate fi gasit in orice organism viu. In mod special, magneziul joaca un itinerar semnificativ in dezvoltarea, cresterea si mentinerea structurii celulelor. Magneziul ajuta si asupra miscarii volutare a sangelui, dar si la controlarea si reglarea echilibrului in intregul corp. Aceasta minerala joaca rolul de a regla mineralii, precum calciul si potasiul, din fluxul sanguin.
Magneziul joaca si un rol vital in producerea energiei in corpul nostru. Acesta actioneaza ca un activator pentru enzime, care ajuta la activarea unor procese biochimice necesare in organism. Aceste procese sunt esentiale in conversia glucidelor, lipidelor si proteinelor in energie. Magneziul ajuta in asimilarea glutatiunului, un antioxidant ce protejeaza celulele si ADN-ul impotriva radicalilor liberi.
Teama, stresul si anxietatea pot cauza pierderi anormale de magneziu, deoarece mai multe anemii sunt cauzate de deficitul de magneziu. Scaderea B6, B12 si vitamina C poate sa afecteze eficienta magneziului in reducerea stresului.
Nu trebuie sa uitam nici avantajele sale imune si cardiace. Magneziul, prin suportarea nivelurilor sanatoase ale colesterolului, prevenind litiaza biliara, previne formarea cheagurilor de sange si incetineste degresarea vaselor de sange.
Pentru ca magneziul joaca atat de multi roluri in organismul unei persoane ar trebui sa ne asiguram ca consumam cantitatea zilnica recomandata de 40-400 mg. Acest lucru poate fi realizat prin alimentatie corespunzatoare si, de asemenea, prin suplimente alimentare specifice.