Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Rolul parlamentului este fundamentat pe principiul supremaţiei legii şi al separaţiei de puteri. Acțiunile guvernului sunt supuse controlului principiului de supraveghere internațională și al cenzurii parlamentului. Parlamentele sunt cele care asigură conexiunea directă între guvern și populația unei țări.
Parlamentul are cinci funcţii principale: de elaborare a legilor, de guvernare, de control guvernamental, de reprezentare a populaţiei, respectiv de stabilire a direcţiilor generale ale politicilor publice. Acestea sunt, în general, mai importante pentru reprezentarea publică majoră, decât pentru funcţia legislativă.
Parlamentele pot, de asemenea, să stabilească programele bugetare, bugetarea anuală a veniturilor și cheltuielilor, precum și legile legate de fondurile publice. Acest lucru se poate face prin votarea unor legi privind impozitele şi printr-o monitorizare atentă a politicii contabile a guvernului.
Parlamentele sunt de asemenea responsabile pentru numirea miniştrilor și funcţionarilor publici, precum și pentru alegerile naționale. Parlamentul controlează, de asemenea, activitatea guvernului prin numirea în funcţii a anumitor consilieri guvernamentali, prin controalele parlamentare sau prin dezbateri publice. Parlamentul poate, de asemenea, să creeze comitete de cercetare şi de anchetă.
Parlamentul joacă, de asemenea, un rol important în relaţii internaţionale. Acestea includ tratate internaţionale, acorduri comerciale, cooperarea politică și culturală și schimbul de informaţii. Prin intermediul sistemului de reprezentare, parlamentele sunt responsabile de monitorizarea activităţii guvernului în domeniile internaţionale și pot interveni într-un conflict internaţional.
În fine, un parlament deţine dreptul de a răspunde de exercitarea controlului asupra guvernării și de a elabora legi în favoarea populaţiei. Parlamentele sunt, în final, responsabile de garantarea adepţilor unui stat de drept prin urmărirea asupra legilor și a serviciilor prestate de guvernul naţional.