Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
?
Sacul conjunctival este un seros sac situat pe fata anterioara a globului ocular, între pleoape și suprafața peretelui exterior, de la pupila pana la colturile exterioare ale globului ocular. Acesta protejează globul ocular prin formarea unui surplus de lichid lacrimal. Datorită presiunii treptate și absorbției fluidelor acumulate, este responsabil pentru producția de lacrimi constantă, protejând și hidratând suprafața oculară. Acesta conține celule care elimină bacteriile și alte corpuri străine care aterizează pe globul ocular. Este, de asemenea, responsabil pentru schimbările presiunii aerului și lichidului din interiorul globului ocular. Având forma unui sac, poate și absorbția fluidelor și creația de lacrimi și schimbări de presiune aer-lichid. Acesta are trei compartimente mai mari: culoarul conjunctival inferior, culoarul conjunctival superior și bursa sacului conjunctival. Aceste zone sunt împărțite printr-o membrană fină, astfel încât fluidele să poată fi distribuite în mod egal pentru protecția completă a suprafeței globului ocular. Cu toate acestea, sacul conjunctival poate deveni inflamat și infectat, iar anumite afecțiuni, cum ar fi sindromul Sjogren, pot afecta calitatea și cantitatea de lichid lacrimal produs.