Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Ospătarii sunt angajații restaurantelor care se ocupă în principal cu servirea clienților și livrarea hranei pe care au comandat-o. Pot servi și bebeluși și băuturi, încheia comenzile și oferi sfaturi clienților legate de alimente și băuturi.
Salariul ospătarului depinde de nivelul de experiență, locația în care lucrează și ora la care lucrează. Pot fi plătiți pe oră, pentru ture completate sau pentru servicii livrate, la locații cum ar fi restaurante, pub-uri sau cazinouri.
Salariul mediu net lunar al unui ospătar, conform datelor din DSP, este în jur de 2.800 lei. Unele persoane pot câștiga mai mult sau mai puțin, având în vedere că mulți ospătari primesc bonuri de masă, reduceri și alte beneficii suplimentare.
Mai există și posibilitatea de a primi bacșișuri din partea clienților, care în unele cazuri poate acoperi salariul. Desigur, cantitatea de bacșiș care poate fi primită depinde, de asemenea, de locul în care se lucrează și de competențele și abilitățile ospătarului.
În general, o persoană poate câștiga mai mult ca ospătar lucrând în orele de vârf, cum ar fi weekendurile și seara. De asemenea, se poate obține un salariu mai mare lucrând în locații cu un nivel superior de servicii, cum ar fi restaurante cu stele Michelin sau cazinouri high-end.