Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Suprafata agricola a Romaniei este de 11,66 milioane de hectare, equivalenta cu 12% din totalul suprafetei tarii. Aceasta suprafata agricola acopera circa 65% din suprafata totala a teritoriului agricol al Romaniei, iar restul se datoreaza furtunilor, ploilor, alunecarilor de teren si altor dezastre naturale.
Din totalul suprafetei agricole, circa 8% acopera pasunile si fanetele, iar terenul agricol din Romania reprezinta circa 10% din totalul suprafetei agricole a Romaniei. Pe linga aceasta suprafata, Romania dispune si de o suprafata forestiera de aproximativ 11% si de o suprafata de lacuri si stepe de aproximativ 4%. Legea fonciera din Romania reglementeaza organizarea si folosirea suprafetei agricole si de pasuni a Romaniei.
In ceea ce priveste arderea si gospodarirea suprafetei agricole, aceasta se realizeaza prin contractarea proprietarilor de terenuri agricole privind aratura, aratura, fertilizarea, cultivarea, prelucrarea si folosirea de teren agricol, precum si conservarea zonei. La nivel national, Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Regionale (MAPDR) coordoneaza aceste activitati, precum si ocrotirea drepturilor utilizatorilor granei si padurii.
In ceea ce priveste intensitatea agricola, majoritatea suprafetelor agricole din Romania se concentreaza in zonele de cultura, carmuire si pasune, precum si in zonele protejate, cum ar fi Parcurile Nationale sau Rezervatiile Naturale. In afara de acestea, Romania se bazeaza, de asemenea, pe intensitatea agricola in legatura cu irigatia si subventiile, care au contribuit la sporirea productivitatii agricole si au jucat un rol important in cresterea randamentului si a lucrarilor agricole.
Pentru a mentine si a mari suprafata agricola, Romania are in vedere o serie de strategii si planuri, cum ar fi sustinerea programelor de irigatii in zonele agricole din Romania si investitii directe in infrastructura agricola si zonele rurale. De asemenea, tara are un plan de investitii pentru a pune la dispozitie resurse sau echipamente necesare pentru a dezvolta producatorii si agricultorii, precum si structuri biologice si mecanice specifice pentru a creste productivitatea agricola.