Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Tensiunea arteriala este un indicator important al unei bune sanatati si variaza in functie de varsta. Unul dintre cei mai importanti indicatori este tensiunea arteriala sistolica, considerata a fi "tensiunea arteriala superioara". Este masurata in momentul in care inima se contracta si pompa sange catre artere. In general, tensiunea arteriala corpului uman are valori normale considerabile.
Pentru adultii in varsta de 60 de ani, tensiunea sistolica ar fi inferiora lui 140 minim si mai mare de 90. Valorile cresc cu varsta si, de aceea, se considera ca exista o tensiune arteriala normala la 60 de ani care ar fi mai mare decat cea considerata normala pentru adultii tineri. Totusi, valorile sunt adesea sub 140/90, astfel incat unii adulti pot sa aiba numai 120/80. Acest lucru se datoreaza si nivelurilor scazute ale colesterolului si lipidelor din sange, date de schimbari hormonale ce survin odata cu inaintarea in varsta. Oricum, majoritatea persoanelor cu varsta de 60 ani ar trebui sa aiba o tensiune sistolica intre 120 si 139 milimetri de mercur si o tensiune diastolica intre 80 si 89 milimetri de mercur.
Unii experti locali atrag atentia asupra faptului ca tensiunea arteriala poate creste mai mult la adultii in varsta de 60 de ani comparativ cu adultii tineri. Aceasta crestere a tensiunii se datoreaza factorilor genetici si istoricului medical, cum ar fi: obezitatea, diabetul, afectarile trigliceridelor si ale colesterolului etc.
De asemenea, o alimentatie necorespunzatoare, lipsa de activitate fizica si dependenta de alcool pot contribui la un nivel crescut al tensiunii arteriale la 60 de ani. Tensiunea arteriala poate fi monitorizata periodic cu ajlutorul unui echipament special, astfel incat sa se poata lua masuri adecvate pentru a reduce cresterea ei.