Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Viremia este o masuratoare a nivelului de virus in sange. Aceasta se face prin masurarea cantitatii de virus in unitati per mililitru (1 mL). Viremia se face adesea pentru a monitoriza progresul in tratamentul unei boli sau a elucida cauza unei infectii.
Rezultatele Viremiei variaza in functie de boala sau de infectie. Pentru majoritatea infectiilor virale, valoarea normala a viremiei este sub 100 IU/ml. De exemplu, pentru infectia cu rujeola, valoarea normala a viremiei este 10-100 IU/ml. In cazul mono-infectiilor virale, valorile normale sunt, de asemenea, sub 100 IU/ml, insa valorile difera in functie de tipul de infectie (de ex. herpes simplex/virusul herpes virusului, varicela zoster, citomegalovirus, etc). O valoare crescuta a viremiei poate indica ca infectia nu se vindeca dupa tratament, astfel ca este necesara regenerarea tratamentului si, eventual, recomandarea unor metode mai puternice de tratament.
De asemenea, viremia se poate face si pentru a detecta infectia cu HIV. Valoarea normala pentru viremia HIV este, de obicei, sub 50 IU/ml pentru adulti si sub 1000 IU/ml pentru copii. O valoare prea mare a viremiei poate indica prezenta virusului HIV in sange.
Odata cu progresul stiintei, alte tipuri de viremie au capatat importanta. De exemplu, viremia primara se face de obicei in cazurile de infectie intrerupta si se foloseste pentru a determina nivelul initial al virusului in organism la momentul infectarii.
In concluzie, valoarea normala a viremiei poate varia semnificativ, in functie de boala sau infectie si de tipul de viremie testat.