Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
?
Venitul minim pe economie reflecta pragul minim financiar necesar pentru ca cei mai putin instariti sa poata asigura acoperirea nevoilor de baza ale unei societati. Nivelul venitului minim pe economie poate fi stabilit de guvernele nationale sau regionale, in functie de politica lor privind asigurarea nevoilor umane esentiale si a echitatii economice.
In prezent, majoritatea statelor europene au implementat un sistem de venit minim pe economie, cu scopul de a asigura oamenilor venituri suficiente pentru a-si acoperi nevoile primare, cum ar fi hrana si locuinta. Sistemul este realizat prin intermediul platilor de asistenta sociala si a taxelor si impozitelor care se aplica veniturilor persoanelor sau familiilor ce se afla sub nivelul venitului minim pe economie. Cu toate acestea, nivelul veniturilor minime pe economie difera intre statele din Uniunea Europeana, fiecare implementand niveluri diferite in functie de nivelul vietii in regiune.
De exemplu, in Uniunea Europeana, tarile precum Belgia, Germania, Finlanda, Luxemburg si Malta au un venit minim pe economie peste mijlocul de referinta ce se obtine calculand media tuturor tarilor din Uniunea Europeana. De asemenea, aceste state au, de obicei, una sau mai multe clase de venit minim pe cap de locuitor, ceea ce indica niveluri diferite de venituri minime pe economie pentru persoanele sau familiile ce apartin unor grupe socio-economice variate.
In concluzie, venitul minim pe economie poate avea un impact pozitiv considerabil asupra standardului de viata a multora dintre cei mai instariti membri ai unei societati. Acesta ajuta la asigurarea unei modalitati pentru ca persoana sau familia sa poata asigura un nivel minim de trai conventionale, iar statele europene au devenit mai constiente in ceea ce priveste acest domeniu, punand in aplicare sisteme variate de venit minim pe economie pentru a asigura nevoile de baza ale cetatenilor lor.