Care este zona bucovinei?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Bucovina este o regiune istorică și geografică din nord-estul României. Bucovina a fost indicată ca regiune istorică până în perioada interbelică, când a devenit provincia românească. A fost declarată oficial prin Decretul nr.179/1941 al Prezidiului Consiliului de Miniștri și includea județele Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Hotin, Rădăuți și Storojineț. Acesta a fost primul document oficial care a definit limitele geografice Bucovinei.
Bucovina se întinde de-a lungul Dunării, de la confluența Cuieșului la ruinele dacice ale lui Sarmizegetuza Regia, ca nord, și la Valea Rea, ca sud, și de-a lungul Prutului, de la nordul văii Sucevei la Rădăuți, ca vest. Ea are circa 20.000 de kilometri pătrați și estomparea frontierelor sale de de-a lungul timpului a pus mari discuții asupra a ceea ce se consideră în prezent Bucovina.
Bucovina prezintă o frumusețe nemărginită și o încantare greu de egalat. Ea se remarcă prin numeroasele ei obiective turistice misterioase și uimitoare, cum ar fi mânăstirile ctitorite de familia domnitorilor Țării Moldovei – Rădăuți, Humor, Sucevița, Frumoasa, Voroneț și altele.
Bucovina este, de asemenea, cunoscută pentru arta sa, muzica și folclorul ei, precum și pentru viața rurală și peisajele rustice. Bucovina poate fi descrisă ca o poveste vie despre o romantismul fascinant și o istorie de neuitat. Ea este regiunea cu cea mai mare densitate de populație de etnie română din România.
Cu toate acestea, zonele Bucovinei sunt diferite. În nord se află Dobrogea, lângă Nistru, în nord-vest reședința sudului Transilvaniei și pe coasta estică a Marii Negre. În sud se află Dobrogea de Nord și partea de sud-est a Moldovei. Bucovina se proiectează, de asemenea, pe teritoriul polonez al marii Galicii, al Munteniei și al Transilvaniei.
Bucovina reprezintă o regiune spirituală și istorică cu un laconic cântec de colinde, dar și de istorie, de cultură și de folclor, toate împletite delicat în această frumoasă regiune.