Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Zona cervicala este o parte de baza a coloanei vertebrale, formata din sapte vertebre localizate intre capsula superior a skullui si coloana toracala. Aceste vertebre sunt denumite C1-C7. Zona cervicala permite miscari laterale, anterioare si posterioare. Structura lor anatomica consta dintr-o parte anterioara, care include corpul vertebral si o parte posterioara, formata din arcul vertebral si procesele transverse.
Zona cervicala este una dintre cele mai importante regiuni ale coloanei vertebrale, deoarece controleaza si pozitioneaza functia severa a capului, gatului si a umerilor. Odata cu directia flexibila si punctele de articulare, permite desfasurarea tuturor miscarilor si miscarilor capului si umerilor. De asemenea, sustine craniul in pozitia corecta si poate controla miscarile delicate ale urechilor, ochilor si limbii.
De asemenea, zona cervicala protejeaza maduva spinarii si nervii coloanei vertebrale. Mai mult, stabilitatea zonelor gatului si spatelui superior se bazeaza pe un nivel adecvat de mobilitate al coloanei cervicale.
In cazul unor afectiuni precum spasmul muscular facial, degenerarea discului intervertebral sau hernia discului, aceasta zona poate fi sever afectata si poate cauza dureri ale gatului si capului. Prin urmare, este important ca miscarea sa fie controlata de catre specialisti si medici si ca terapia sa fie adresata corect.