Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Mierea de Manuka este un produs alimentar unul dintre cele mai nutritive si sanatoase ape de pe piata. Are un gust bun, calitati curative si a fost folosita in tratamente medicale, de la infectii cutanate la durerile de gat si raceala. Exista mai multe tipuri de miere de Manuka care difera in functie de calitate, gradul de puritate si gradul de polen in compozitia sa.
Numele „miere de Manuka” provine de la Manuka, o specie de cactus salbatic care domina campiile de pe coasta de est a Noua Zeelanda. Toate tipurile de miere de Manuka sunt produse pentru prima data din nectarul acestei plante, care este unic in ceea ce priveste starea sa de prospetime si nutritivitate. Multe dintre aceste miere de Manuka au factorul de activitate a UMF (Unique Manuka Factor) sau factorul de activitate non-peroxidazic (NPA). Acesti indicatori sunt asemanatori unii cu altii, dar NPA depinde mai mult de calitatea si puritatea mierii. Acolo unde factorul UMF este relevant, NPA si UMF se acorda la valori mai mari pentru a indica o densitate mai mare de factori nutritivi.
Mierea de Manuka cu UMF este de cele mai multe ori mai „buna”, deoarece acesta este un indicator oficial care reflecta nivelul de mierozidina din compozitia sa – un compus care poate ajuta la controlul bacteriilor, ciupercilor si mucegaiurilor. De obicei, valoriile mai mari sunt prezente pentru mierea de Manuka cu UMF 10 sau mai mic, in timp ce valori UMF 10 – UMF 15 ofera, de asemenea, un nivel semnificativ de proprietati curative.
De asemenea, mierea de Manuka cu NPA este, de asemenea, preferata in unele cazuri, in principal pentru ca NPA reflecta nutrientii din cadrul produsului in care nu sunt implicati producatorii. Acest lucru inseamna ca mierea de Manuka cu NPA este mai premium decat cea cu UMF, pentru ca aceasta are cele mai mari standarde de calitate.
De obicei, mierea de Manuka mai buna este aceea aleasa in functie de nevoile individuale. Este bine sa intrebati un medic sau farmacist inainte de a cumpara mierea de Manuka; sfaturile lor vor face ca procesul de selectare a produsului potrivit sa fie si mai usor.