Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Acizii grasi trans nesaturati au prins amploare in ultimii ani datorita manufacturarilor produselor alimentare din comert. Acesti acizi grasi trans sunt din ce in ce mai prezenti in alimentatia moderna. Acesti acizi grasi nesaturati sunt cel mai adesea folositi in produsele alimentare din comert ca un inlocuitor pentru grasimile solide, cum ar fi uleiul de palmier.
Acizii grasi trans, in special aceia cu lanturi mai scurte, se gasesc in produse precum sucuri obisnuite, produse de panificatie, pizza sau produse uleioase, precum produsele alimentare margarina, margarinele cu aroma de cacao, produsele de patiserie imbibati in ulei si produsele alimentare prajite. Acesti acizi grasi sunt, de asemenea, prezenti in cantitati mari in produsele de inghetata si produsele de covrigi umplute cu uhoo.
Desi majoritatea acizilor grasi trans sunt formati natural in alte produse alimentare, inclusiv grasimile animale, procesul tehnologic modern permite producatorilor sa adauge acizi grasi trans in produsele alimentare in scopul cresterii duratei de valabilitate. Acesti acizi grasi trans receptionati din vaci, porci, oi sau produsele alimentare din comert sunt cunoscuti ca recizi grasi saturati (TFAs).
Consumul acizilor grasi trans poate afecta sanatatea corpanului, aducandu-i felului unui risc major de afectiuni cardiovasculare si dezvoltarii diabetului de tip 2. De aceea, autoritatile sanitar-publice au introdus etichetarea obligatori a produselor alimentare cu acizi grasi trans, ca masura de prevenire a acestor afectiuni grave ale sanatatii.