Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Fibrele sunt importante pentru a ne menține sănătoși și pentru a avea o digestie bună. Fibrele se găsesc în mai multe alimente, inclusiv în fructe, legume, cereale și produse din soia. Consumul zilnic recomandat de fibre este de 25-30 de grame, însă mulți oameni nu obțin suficiente. Din fericire, majoritatea alimentelor bogate în fibre sunt și gustoase, astfel încât este destul de ușor să sporească aportul zilnic.
• Fructe: fructe uscate precum caisele, prunele, stafidele, coacăzele neagr și smochinele conțin cantități mari de fibre. Kilul de fructe uscate are aproximativ 10 ori mai multe fibre decât kilul de fructe proaspete. De asemenea, fructele de pădure (afine, mure sau mure roșii) și fructele citrice (grapefruit, portocale, lămâi) sunt de asemenea foarte bogate în fibre.
• Legume: în general, toate legumele conțin fibre, însă cele mai bogate în fibre sunt țelina, spanacul, fasolea uscată, mazărea și lintea.
• Produse din cereale integrale: fulgii de ovăz conțin cea mai mare cantitate de fibre, însă cereale precum meiul, orezul brun, orzul sau chiar cartoful dulce potribuit conțin și ele fibre.
• Semințe și nuci: semințele de chia, in, susan și arahide, precum și alunele și alte nuci conțin cantități mari de fibre.
• Produse din soia: produsele din soia, precum tofu sau iaurtul de soia sunt cea mai bună sursă vegetală de fibre.
În general, consumarea alimentelor întregi, precum fructele, legumele și cerealele integrale este o modalitate bună de a obține mai multe fibre. Consumul de produse de patiserie și produse prelucrate trebuie limitat, deoarece acestea conțin cantități minime de fibre. Este, de asemenea, important să se consume suficiente lichide pentru a asigura o digestie bună și absorția corectă a fibrelor.