Care sunt alimentele care cresc glicemia?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Glicemia este un indicator important al grasimii din sange. Cresterea glicemiei se poate datora consumului excesiv de alimente care au un indice glicemic mare. De asemenea, glicemia poate creste si datorita unui stil de viata inactiv si a infectiilor. Un indice glicemic ridicat poate avea efecte negative asupra sanatatii si poate contribui la prezenta afectiunilor metabolice precum diabetul si bolile de inima.
Atunci cand vine vorba despre alimentele care cresc glicemia, cele mai inalte niveluri ale acesteia sunt cauzate de carbohidratii cu indice glicemic crescut. Aceste alimente contin cantitati mari de zaharuri simple si sunt digerate rapid de organism, ceea ce duce la scurgeri rapide de glucoza in sange. Unii dintre acesti carbohidrati sunt produsele derivate din faina, precum painea alba, produse din aluat, orez alb si pastele. De asemenea, alimente cu zaharuri adaugate, precum bauturile carbogazoase, sucurile acide, produsele de patiserie, inghetata si dulciurile au si ele un indice glicemic mare.
Alimentele cu un indice glicemic mai mic decat celelalte pot fi, de asemenea, consumate pentru a controla nivelul glicemiei. Acestea sunt alimente bogate in fibre, cum ar fi legumele, fructele si cerealele integrale. De asemenea, proteinele si grasimile „bune” pot contribui la reducerea nivelului glicemic, permitandu-i organismului sa absorba lent glucoza. O dieta si un stil de viata echilibrat sunt cea mai buna abordare pentru a mentine un nivel sanatos al glicemiei si pentru a preveni bolile cronice.