Care sunt bolile ereditare?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
O boala ereditara este o afectiune genetica care se transmite prin familie, de la parinti la copii. Bolile ereditare sunt responsabile pentru aproximativ un sfert din decesele copiilor sub 5 ani, iar in unele cazuri, persoana poate prezenta simptome pe tot parcursul vietii. Unele dintre cele mai frecvente boli ereditare sunt bolile genetice, care sunt provocate de anumite mutatii sau combinatii de gene.
Cele mai cunoscute boli ereditare sunt:
Sindromul Down: Boala poate cauza o varietate de probleme medicale, intre care o inteligenta scazuta, grinzile faciale anormale, probleme cardiovasculare si complicatii intestinale.
Hemofilia: Aceasta boala genetica cauzeaza hemoragiile persistente si slabirea sangelui.
Anemia Fanconi: aceasta afectiune determina un dezechilibru al acidului uric in sange, care poate cauza probleme metabolice.
Fibroza chistica: Aceasta boala genetica provoaca obstructii la nivelul cailor respiratorii si secretii abundente de mucus.
Boala Huntington: Boala cauzeaza scaderi ale functiilor cognitive si schimbari ale comportamentului.
Scleroza lipsa muschiului: aceasta afectiune rareori cauzeaza o paralizie musculara completa si o deficienta de vedere.
Printre alte boli ereditare se mai numara: mucoviscidoza, boala Gaucher, boala Marfan, distrofie musculara Duchenne, sindromul Kienbock si hemoglobinopatii. Tratamentul pentru bolile ereditare poate include tratamente medicamentoase, alimentatie speciala, terapie fizica si interventie chirurgicala. Pentru unele afectiuni, suplimentarea cu vitamine si minerale poate fi necesara pentru a preveni complicatiile si degradarea functiilor corpului.