Care sunt caloriile bune?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Caloriile sunt unitati de energie folosite pentru a masura valoarea nutritiva a alimentelor. Cand vorbim despre caloriile "bune", ne referim la alimente care furnizeaza nutrienti esentiali si sunt bogate in vitamine, fibre si minerale. Aceste alimente joaca un rol esential in mentinerea unei diete sanatoase si pot ajuta la prevenirea unor boli cronice si la imbunatatirea starii de sanatate.
Carnea slaba, cum ar fi pui si peste, sunt surse bogate de proteine si ofera organismului cantitati mari de fier si minerale. Cerealele integrale, precum orezul brun si quinoa, sunt o sursa buna de vitamine si fibre.
O gama larga de fructe si legume furnizeaza organismului caloriile necesare, iar majoritatea ofera nutrienti esentiali si vitamine inside. Aceste produse sunt, de asemenea, bogate in minerale, cum ar fi potasiul prezent in banane si anumite fructe, sau calciul prezent in spanac si broccoli.
Lactatele au si ele multi nutrienti esentiali. Cas cu continut scazut de grasimi, ca iaurtul simplu si sana, furnizeaza vitamina D si calciu. Inghetata, ciocolata si produse similare sunt, de asemenea, surse de calciu in unele cazuri, dar au adesea cantitati mult prea mici de vitamina D si fibre, motiv pentru care acestea nu sunt considerate calorii "bune".
In plus, alimentele bogate in grasimi sanatoase, cum ar fi uleiul presat la rece si semintele, pot furniza organismului vitamine si acizi grasi esentiali, cum ar fi omega 3, toate fiind cuantificate prin numar de calorii.
Stilul de viata alimentar sanatos poate fi obtinut prin limitarea alimentelor cu un continut ridicat de zahar, grasimi, sodiu si produse procesate si prin includerea in dieta de legume, fructe, carne slaba si produse lactate cu continut scazut de grasime. O forma sanatoasa de a manca asigura aportul necesar de calorii „bune” si reduce riscul aparitiei unor afectiuni.