Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Capitalele europene sunt locurile in care se gasesc sediile administratiilor centrale, ale parlamentelor, guvernelor si judecatilor tarilor ce formeaza Uniunea Europeana (UE). Exista sapte capitale UE principale, care sunt Amsterdam, Berlin, Budapesta, Madrid, Paris, Roma si Varsovia.
Amsterdam se afla in Olanda si este sediul Consiliului Ministerial al UE. Acesta este un loc deosebit de important al UE, deoarece este responsabil de stabilirea strategiei generale a Uniunii. Acesta are, de asemenea, puterea pur si simplu de a lua anumite decizii in numele statelor membre ale Uniunii.
Berlin, capitala Germaniei, are sediul Parlamentului European si al Comisiei Europene. Parlamentul legislativ al UE si comisia sunt responsabile de politica si legislatia Uniunii, precum si de evaluarea politicilor de dezvoltare si de bugetare a UE.
Budapesta, capitala Ungariei, gazduieste sediul Curtii de Justitie a UE care se ocupa de interpretarea si aplicarea legii europene. Cu toate acestea, aceasta nu este singura functie a curtii. Acesta emite, de asemenea, decizii in litigiile dintre statele membre si diferitele institutii ale UE.
Madrid, capitala Spaniei, este gazda Consiliului European al UE. Acesta se intalneste lunar si face planuri strategice si seteaza directiile generale ale politicilor EU.
Paris, capitala Frantei, gazduieste sediul Comitetului Economic si Social European (CESE). Actiunea acestuia este de a promova eliberarea mai buna a politicilor UE, punand accentul pe cresterea economica si dezvoltarea sociala.
Roma, capitala Italiei, este gazda mai multor organizatii internationale si ONG-uri, dar gazduieste, de asemenea, sediul Comitetului Regiunilor UE. Acesta a fost creat pentru a reprezenta interesele regiunilor si autoritatilor locale in luarea deciziilor UE.
Varsovia, capitala Poloniei, este gazda sediului Agentiei Europene de Mediu al UE. Acesta ofera asistenta si recomandare in legatura cu prevederile Tratatului privind protectia mediului, cit si informatii si educatie in materie de mediu.
Toate sapte capitale UE sunt importante pentru organizarea si dezvoltarea Uniunii Europene si contribuie la deciziile UE si la dezvoltarea de politici responsabile la nivel european.