Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Tensiunea oculara (IOP) este presiunea exercitata de fluidul din interiorul ochiului asupra peretelui sau. Aceasta presiune determina structura si functia normala a ochiului. Valorile scazute sau ridicate de IOP pot provoca probleme oculare grave.
Tensiunea oculara poate fi cauzata de anumite conditii precum glaucomul sau cataracta. O presiune ridicata permanenta poate afecta campul vizual si poate cauza deteriorarea nervului optic. Acest lucru poate duce la orbire pe termen lung.
Exista cateva cauze mai frecvente care contribuie la tensiunea oculara. Cresterea productiei fluidului intraocular este una dintre cele mai frecvente cauze ale tensiunii oculare. Acest lucru se poate determina prin anumite medicamente, anumite afectiuni ale ochiului sau printr-un dezechilibru al fluidelor din organism. De asemenea, reducerea capacitatii fluxului de fluid care trece prin canalul schlemm poate duce la presiunea oculara. Alte cauze pot include prezenta leziunilor oculare sau a altor afectiuni cum ar fi traumatismele si infectiile.
Desi tensiunea oculara este adesea asociata cu glaucomul, exista si alte conditii care pot cauza aceasta problema. Aceste boli includ cataracta, infectiile si diabetul. Chiar si anumite medicamente pot contribui la o tensiune oculara mai mare. Din acest motiv, este important sa informati medicul dumneavoastra despre orice medicamente pe care le luati in prezent.
Dupa cum se poate vedea, exista multe cauze posibile ale tensiunii oculare. Un medic poate folosi teste suplimentare pentru a determina exact cauza problemelor. Tratamentul va fi personalizat in functie de cauza care sta la baza tensiunii oculare. Acest lucru poate include medicamente sau interventii chirurgicale, cum ar fi laser sau iridectomie.