Care sunt cazurile de forta majora?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Cazul de Forta Majora reprezinta un eveniment neprevazut, imprevizibil, inevitabil si independent de vointa persoanelor implicate, care nu poate fi invins prin omisiunea sau exercitarea obligatiilor ce revin fiecarei persoane in cauza. Acesta prezinta caracterul necesitatii aduse de o circumstanta care ii creaza o presiune greu de invins, prin prisma conditiilor si situatiii de fapt create de un fenomen exterior vointei persoanelor implicate si care nu poate fi controlat.
Forta majora, de asemenea, poate fi definita ca fiind un eveniment neprevazut ce da nastere la un efect extern asupra contractului cuiva, care, prin definitie, nu poate fi controlat. Situatia este atat atat de puternica, incat trebuie sa fie luata in considerare in analiza unei situatii juridice. In esenta, forta majora asigura ca persoanele implicate sunt scutite de datorii si obligatii ce ar surveni prin lege sau contractului lor.
Exemple de cazuri de forta majora includ cutremure, incendii, inundatii, acte de terorism si de alti actiuni ale unor regimuri si guverne straine. De asemenea, forta majora poate include evenimente precum grevele, blocajele, razboaiele si embargourile. Aceste exemple iau in considerare circumstante ce leaga orice subiect la o anume persoana sau situatie.
Cu toate acestea, unele jurisdictii limiteaza tipurile de evenimente care pot fi considerate ca eroare majora. De exemplu, in unele cazuri, daca efectele unui eveniment ar fi fost anticipate sau prevenite, acestea nu pot fi luate in considerarea in cazuri de forta majora.
Incheiere
In cazurile de forta majora, efectele limbajului folosit in contractele sau dreptul executarii obligatiilor nu pot fi modificate, iar efectul lor este limitat prin prisma unor anomalii externe. Cu toate acestea, exista provocari de interpretare judiciara pentru a determina daca si in ce circumstante un anumit eveniment poate fi afectat de forta majora.