Care sunt cei mai iuti ardei din lume?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Ardeii sunt o leguma populara si sanatoasa, fiind foarte iuti si diversi in gust. Dar pentru veritabilii iubitori de mancare picanta sau pentru cei care vor sa-si revigoreze retetele lor obisnuite, ingredientul adevarat perfect este un ardei nebunatic, din cei mai iuti. Exista chiar un sistem numit Scara Scoville, care masoara cu precizie nivelul de picante al fructului.
Pe Scara Scoville, cel mai iute ardei din lume poarta numele de „Carolina Reaper” si are o incincime incredibila de 2,2 milioane SHU (scoville heat units). Acestia au o culoare portocalie sau rosie si sunt adesea mici, cu forma de con, cu varfurile ascutite.
Al doilea cel mai iute ardei se numeste „Trinidad Moruga Scorpion” si poate fi usor recunoscut in orice piata datorita trandafirilor portocalii si rosii pe carapace, masurand intre1,2 si 2 milioane Scoville.
De asemenea, ardeii „Indian Bhut Jolokia” sunt, de asemenea, foarte iuti, masurand intre 800.000 si 1,2 milioane SHU. Acesti ardei au fost cel mai iuti din lume timp de aproape zece ani, si acum au fost
inlocuiti de Carolina Reaper. Si in sfarsit, „7 Pod Jonah Chili” din Trinidad and Tobago poate atinge 880.000 – 1.000.000 SHU, o mare incincime chiar si pe Scara Scoville.
Daca doriti sa incercati ardei cu un nivel mai inalt de picante, va sfatuim sa ii preparati cu grija si sa fiti precauti cu alimentele iuti! In plus, pasati-i intotdeauna cu manusi de bucatarie. Deci, preferati acesti ardei nebuni si curajosi cand imbogatiti urmatoarea mancare!