Care sunt cele 11 dimensiuni?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
ale inteligenței
Inteligența este o trăsătură esentială pentru a atinge succesul în viață. Din acest motiv, a cunoaște ce anume înseamnă inteligență și cum aceasta poate fi măsurată poate fi un avantaj.
În mod tradițional, măsurarea inteligenței include abilitatea de a gândi și de a folosi informațiile în mod eficient. Acesta se referă la domeniul cognitiv.
Cu toate acestea, au apărut concepte mai noi și mai complexe care vă pot ajuta să descoperiți dimensiunile suplimentare care stau la baza inteligenței.
În prezent, există 11 dimensiuni inteligenței care s-au descoperit în urma cercetărilor academice și a experiențelor de viață. Acestea sunt: intelectuală, emoțională, legată de limbaj, cu structuri, motivațională, morală, socială, spirituală, organizațională, aplicată și creativă.
Inteligența intelectuală este probabil cea mai cunoscută formă de inteligență și se referă la abilitățile cognitive care ne permit să rezolvăm probleme, să ne amintim anumite informații și să înțelegem complexitatea din diferitele domenii.
Inteligena emoțională ne ajută să înțelegem sentimentele și trăirile noastre și să le gestionăm într-un mod adaptiv.
Inteligena legată de limbaj se referă la capacitatea de a vorbi, a ne exprima și a ne face understandți corect când comunicăm cu oamenii din jurul nostru.
Inteligena cu structuri se referă la abilitatea de a înțelege cum lucrează și se organizează diferitele lucruri, de la organele corpului la mecanismele unui ceas.
Inteligena motivațională se referă la capacitatea de a simți motivația internă și externă și de a folosi acest lucru pentru a obține rezultatele dorite.
Inteligena morală se referă la abilitatea de a judeca corect și de a acționa în conformitate cu principiile eticii.
Inteligena socială se referă la abilitatea de a vorbi, coopera și conlucra cu oamenii din jurul nostru și de a ne integra în diverse medii sociale.
Inteligena spirituală se referă la abilitatea de a recunoaște sensurile și scopurile vieții și de a vedea lumea în moduri mai profunde.
Inteligena organizațională se referă la abilitatea de a planifica și organiza eficient resursele și sarcinile.
Inteligena aplicată se referă la abilitatea de a folosi informațiile în contextul real și de a rezolva probleme concrete și de a îndeplini sarcini.
Inteligena creativă se referă la capacitatea de a gândi în mod original și de a folosi resursele pentru a crea un produs sau un serviciu.
Inteligena este esențială pentru a excela în viața de zi cu zi. Înțelegerea conceptelor mai profunde și mai complexe care stau la baza inteligenței poate ajuta o persoană să-și măsoare și să-și dezvolte inteligența în multiple forme, contribuind la un trai mai bun.