Care sunt cele mai bune somnifere?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Somniferele sunt medicamente prescrise de medici pentru a ajuta la tratarea tulburarilor de somn si a insomniei. In ultimii ani, medicamentele care se prescriu cu scopul de a trata tulburarile de somn au evoluat si sunt adresate unor accidentari mai subtile ale starii de somn. In general, exista 4 tipuri principale de somnifere folosite pentru a trata insomia – benzodiazepinele, non-benzodiazepinele, hipnoticele non-barbiturice si barbituricele hipnotice. Fiecare are avantaje si dezavantaje specifice si trebuie sa fie recomandate de un medic.
Benzodiazepinele sunt cele mai vechi somnifere, si unele dintre cele mai cunoscute sunt: Valium, Xanax si Klonopin. Acestea sunt, de obicei, prescrise pentru tratarea simptomelor de anxietate si pot ajuta cu insomia si alte tulburari de somn. Benzodiazepinele au avantajul de a ajuta persoana sa adoarma mai repede si de a-i oferi un somn profund, dar pot sa aiba si efecte secundare, precum oboseala zilei urmatoare si addicitie.
Non-benzodiazepinele, cum ar fi Ambien, Lunesta si Sonata, sunt de obicei prescrise pentru promovarea somnului, micsorarea sueului si prevenirea trezirilor nocturne. Acestea actioneaza rapid, dar au efecte durabile. Non-benzodiazepinele au, de obicei, efecte secundare minime in comparatie cu benzodiazepinele, dar sunt adesea mai scumpe si mai greu de accesat.
Hipnoticele non-barbiturice sunt somniferele care se prezinta sub forma de tableta sublinguala sau capsule. Acestea sunt adesea prescrise pentru tratarea simptomelor insomniei, la persoanele cu o afectiune medicala cronica. Un exemplu este Zolpidem, care este disponibil sub denumirea de Ambien CR si se elibereaza fara prescriptie medicala. Acestea actioneaza rapid si de obicei nu provoaca somnolenta in timpul zilei urmatoare, dar pot fi mai costisitoare decat alte somnifere.
Barbituricele hipnotice pot fi, de asemenea, prescrise pentru tratarea simptomelor insomniei. Acesta sunt somnifere mai vechi si sunt, de obicei, mai costisitoare si pot provoca oboseala si ameteli zilnice la persoanele care le utilizeaza. Un exemplu este fenobarbital, care se elibereaza fara prescriptie medicala. Avand in vedere potentialul lor de a afecta functia mentala si poate cauza dependenta, barbituricele hipnotice ar trebui evitate daca se poate.
In general, somniferele pot fi utile pentru a trata tulburarile de somn si insomia, dar ele trebuie sa fie prescrise de un medic. Fiecare dintre ele are avantaje si dezavantaje si poate interactua cu alte medicamente prescrise de un medic. Inainte de a utiliza vreun somnifer, persoana trebuie sa-si intalneasca medicul pentru a discuta despre cele mai bune optiuni de tratament.