Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Combustibilii fosili sunt substante naturale care se gasesc in scoarța Pamantului si care sunt folosite ca surse de energie. Acestia includ petrolul, carbunele și grăsimea naturală, precum și gazele metan și gazelor naturale. Aceste combustibili fosili au fost acumulate in soluri, roci și sedimente neeegale, pe parcursul a milioane de ani, prin procesul de degradare a materiei organice dintr-o perioadă anterioară a istoriei Pamantului.
Petrolul, considerat un combustibil fosil principal, poate fi extras din sedimente, mlastini si alte tipuri de roci, cu ajutorul pompelor si sonde . Gazele naturale sunt, de asemenea, extrase din aceste formațiuni pământoase sub forma de combustibil natural. Această resursă se găsește des adânc in subsol si poate fi ignorată dacă nu este un loc de știu în exploatarea petrolului. Dar, odata ce a fost identificata poate fi utilizata ca un combustibil pentru gatit sau ca energie electrica.
Carbunele este un combustibil fosil boît de descompunerea plantelor, care au acumulat în sol până la sute sau chiar mii de ani. Această resursă este una dintre cele mai vechi utilizate pentru a oferi energie în majoritatea țărilor dezvoltate și se aplică încă la scară largă in industrie. Cel mai adesea, carbunele se folosește pentru a produce căldură și energie electrică.
Formarea grăsimii naturale se bazează pe aceleași metode ca și pentru petrol. Energia produsă din grăsimea naturală se găsește în mare parte în Europa, deoarece este de obicei limitat la regiunile mai reci ale lumii.
Metanul este, de asemenea, un combustibil fosil important, care se gaseste în sol și in gazii naturale. Acesta poate fi folosit ca combustibil pentru gatit sau pentru producția de energie electrică. Metanul poate, de asemenea, fi alocat în aer pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră.
Combustibilii fosili experimentează o fază de consolidare în prezent, deoarece se discuta despre impactul lor asupra climei cu un șantier în crestere. Deși produc 9 din 10 combustibili folosiți în întreaga lume, combustibilii fosili sunt considerați periculosi deoarece rezultă cantitati mari de CO2, care pot contribui la încălzirea globală. Acest lucru a menținut și păstra un interes în dezvoltarea de combustibili regenerabili, cum ar fi bio-combustibilii, care se consideră că se pot utiliza inlocuitori ai combustibililor fosili.