Care sunt coniferele?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Coniferele sunt acele specii de copaci si arbusti care au aceasta caracteristica comuna: prezenta conurilor tapetate cu ace. Acestea sunt iacw plante foarte importante in ecosistemele montane, unde se gasesc in special. Acestea sunt, de asemenea, cunoscute si sub denumirea de conifere.
Exista peste 500 de specii de conifere, toate avand aceeasi forma aureata (conul de conifere) si numeroasele lor ace. Aceasta identitate poate fi vazuta in salbaticie sau la aproape fiecare gard si santier din lume.
Raspandirea lor se poate face in intrega lume, cu exceptia ecuatorului si regiunilor tropicale. Exemple de specii de conifere sunt molid, brad, si unele specimene impresionante de molid de munte (pinii), ienupar sau cypress, precum si o sumedenie de alti arbori.
Frunzele acestor plante sunt solide si tapetate cu ace, ceea ce le confera durabilitate si rezistenta la vreme rea. Toate coniferele au nevoie sa fie udate periodic si sa beneficieze de lumina soarelui. Rata de crestere a acestor plante variaza de la specie la specie, insa sunt in general low-growing si nu prea inalte. Fructele de conifere sunt faimoase pentru gustul lor dulce si aromele lor armonioase.
Principalul avantaj al coniferilor este ca se pot folosi in scopuri decorative, intarind si accentuand designul unui cadru natural. Coniferele sunt adesea folosite la amenajarea parcurilor si a curtilor si sunt o alegere des intalnita pentru grădinile particulare, faimosa fiind leandru si bradul, precum si unele specii de molid si pin de munte.
Coniferele sunt extrem de importante pentru protejarea mediului, pentru ca se gasesc in mod natural in zonele montane si ajuta la mentinerea echilibrului in ecosistemele locale. In plus, ele capteaza dioxidul de carbon si ajuta la curatarea aerului si la reducerea poluarii.
In concluzie, suntem extrem de norocosi sa avem astfel de arbori frumosi si versatili in peisajul nostru. Cu multe utilizari decorative, de protectie a mediului si de imbunatatire a sanatatii, coniferele devin una dintre cele mai cautate specii de plante.