Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
?
Corticosteroizii sunt un tip specific de hormoni steroizi care sunt produsi in principal de cortex-ul suprarenalei. Acest hormon steroizilor poate fi găsit în alte țesuturi, dar este produs în principal la suprarenale. Corticosteroizii, cunoscuți sub numele de corticosteroizi sau glucocorticoizi, includ hormoni precum cortisol și hidrocortizonul care ajuta la reglarea metabolismului, stresului, inflamatiei si echilibrului electrolitic din organism.
Corticosteroizii sunt implicati in procesul de a face fata stresului fizic sau emotional si ne pot ajuta organismul sa se adapteze modificarilor din mediul nostru. Acestea joaca, de asemenea un rol in sistemul imunitar, stimuland si regland producerea de reactii autoimune.
Corticosteroizii poate fi folosi pentru a trata o gamă largă de afecțiuni din organism, inclusiv boli autoimune, astm, alergii, poliartrita reumatoida, si cancer. Acestia pot fi administrate prin diverse metode, inclusiv pe cale orala, injectii, si topic.
In timp ce corticosteroizii pot fi un tratament foarte eficient in multe conditii medicale, acestia pot avea si unele efecte secundare nedorite. Printre acestea se numara retentia fluidului, oboseala, cresterea in greutate, tulburari digestive, probleme ale hormonilor sexuali, si cresterea rezistentei la insulină. Din acest motiv, este important ca medicul dumneavoastra sa evalueze riscurilor si beneficiilor tratamentului cu corticosteroizi inainte de a incepe orice tratament.