Care sunt crustaceele?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Crustaceele sunt animale aquatica inferioare, cu o carapace exterioara dura si articulata si segmentate. Acestea au iesit la suprafata apei iluminata si s-au adaptat la mediul acvatic in aproape toate formele de viata de la mediul acvatic la mediu umed, s-au raspandit in mai multe habitaturi la scara mondiala.
Crustaceele sunt diferite la culoarea, forma si dimensiune, care difera in functie de tipul lor. Dimensiunea si forma crustaceelor poate merge de la cativa milimetri la cativa metri pe anumite specii. Carapacele lor au suprafata, pana la un punct, scufundata si sunt acoperite cu mai multi randuri de placi chitinoase care reprezinta scutul lor natural si pot fi cantarite in functie de densitate.
Cele mai comune tipuri de crustacee sunt homarii, crevetii, racii, chitra, caracatita, libelulele, somonul de mare si caracatitele de mare. Aceste specii sunt cunoscute pentru prezenta lor abundenta in apele calde si tropicale si se inmultesc foarte bine in acest mediu.
Crustaceele au abilitati motrice excelente, si se lucreaza foarte bine intr-o apa adanca. Acestea sunt cunoscute pentru viteza lor de inot pe care o folosesc pentru a se salva de pradatori si a-si apara larvele lor. Au si caracteristici sensibile la smclareacare le ajuta sa le detecteze mediul lor imediat.
De asemenea, au si abilitatea de a se adapta schimbarilor in mediul acvatic si in modificarile de temperatura in apa. Acestea consuma plante si animale mici, precum insectele si larvele. Sunt considerate una dintre cele mai comune si diversificate forme de viata marina si sunt folosite in mod comun in industria alimentara, in special ca materie prima pentru produsele alimentare.