Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Steagul României este format din tricolorul roșu, galben și albastru. Acest tricolor a fost adoptat pentru prima dată la 24 iunie 1848, ca simbol al independenței de stat. steagul a fost proclamat ulterior simbolul național al României, prin Constituția din 23 ianuarie 1866.
Roşu este simbolul unităţii, al curajului și al luptei pentru libertate, galbenul simbolizează prosperitatea și înaintarea naţiunii române, iar albastrul reaminteşte de tăria credinţei, de valorile spirituale ale poporului român.
De asemenea, un simbol de pe steagul României este reprezentat de stema ţării, care se află aşezată în partea din stânga sus a tricolorului roşu, galben şi albastru.
Stema României conţine un cap de bour descoperit aşezat pe un scut patrat desfăşurat şi este cunoscut sub numele de stema lui Ștefan cel Mare. Stema este realizată dintr-o bucată lată de metal galben, în interiorul căreia se află o figura a capului de bour aşezată pe o pernă neagră, pe care sunt aşezate Apusul (la dreapta) și Rasaritul (la stânga). Deasupra capului se află o cruce roșie și cinci lănciuțe albastre puse în formă de “V”.
În încheiere, steagul României este un simbol important al națiunii noastre, care reflectă spiritul puternic al libertății și unității. Culorile sale reprezintă îndrăzneală, prosperitate și credință.