Care sunt dintii permanenti?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Dintii permanenti sunt acei dinti care cresc in ultimele faze ale dezvoltarii dentare umane, acestia inlocuiesc dintii de lapte. Exista patru tipuri de dinti permanenti: incisivi, canini, stramosi si masele. Fiecare dinte permanent are un rol diferit in procesul masticationii si eficientei alimentare.
Incisivii sunt cei mai obisnuiti dinti permanenti. Acestia sunt cei mai vizibili si se afla localizati in partea de fata superioara si inferioara a gurii, la fiecare parte a maxilarului. Incisivii sunt folositi pentru taiat si se folosesc de cele mai multe ori pentru fructe, legume si alte alimente.
Caninii se afla situati la marcile laterale ale arcatei superioare si inferioare si au rolul principal al coroarii alimentelor si au rostul de a le preluara din partea acelor incisivi.
Stramosii sunt situati in spatele caninilor si sunt mai putin se prevad. Acestia sunt responsabili cu coroana alimentelor tari si au rolul de a fi un tampon intre dintii de pe partea laterala si cei din spate.
Maselele sunt cei mai mari si mai puternici dinti permanenti, acestia se afla situati la spatele temozidilor si sunt responsabili pentru zdrobirea alimentelor. Acestia sunt folositi pentru a zdrobi alimentele si coace boabele.
Dintii permanenti tind sa apara intre varsta de 6 ani si 12 ani, aceasta procesul numit erupție dentară incepand prin aparitia incisivilor si terminand cu masele.