Care sunt efectele adverse ale vaccinului?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Vaccinurile sunt importante pentru a preveni imbolnavirile, deoarece permit organismului sa produca anticorpi impotriva virusurilor care cauzeaza boli, reducand astfel riscul de imbolnavire. Cu toate acestea, exista potentiale efecte adverse la vaccinare. Acestea variaza de la stari usoare de rau, cum ar fi durerile musculare, la efecte secundare mai severe. Efectele adverse la vaccinuri sunt excepțional de rare, dar pot fi foarte grave.
Majoritatea efectelor adverse la vaccinuri sunt usoare. Unele dintre cele mai comune sunt durerile musculare, amorteala, greata si febra. Acestea sunt de obicei de intensitate scazuta si apar temporar. De asemenea, pot sa apara umflaturi la locul unde a fost administrat vaccinul. Majoritatea acestor reactii adverse dispar in cateva zile.
Exista, de asemenea, unele reacții adverse mai grave care pot sa apara. Unele persoane pot sa aiba o reactie alergica (anafilaxie) atunci cand sunt vaccinate. Simptomele pot include scurtarea respiratiei, umflarea fetei, buzelor sau gatului si/sau eruptii cutanate. In cazuri rare, unele persoane pot face soc anafilactic, care poate fi letal.
In rare cazuri, unele vaccinuri pot cauza efecte adverse mai grave. De exemplu, vaccinul MMR poate provoca, de asemenea, prurit, iritabilitate, somnolenta sau varsaturi si poate provoca, la copiii cu sensibilitate crescuta, socul acut la febra (febrile). Astfel de complicatii sunt, in general, ocazionale si efectele persista doar temporar.
Deoarece vaccinurile sunt extrem de sigure si previn, de fapt, mai multe boli grave, individii trebuie sa discute cu medicul lor despre avantajele si riscurile vaccinarii atunci cand iau in considerare vaccinarea.
In general, beneficiile vaccinarii sunt mai mari decat potentialele riscuri asociate. Cu toate acestea, persoanele au dreptul de a-si exprima ingrijorarea si preocuparile fata de efectele secundare ale vaccinului cu medicul lor si sa ia decizii informate despre cum sa gestioneze riscurile.