Care sunt emotiile pozitive?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Emotiile pozitive sunt sentimentele plăcute și benefice, care ne dau impulsul de a ne implica în orice activitate, creând în același timp armonie în interior și în relațiile cu ceilalți. Acestea sunt de asemenea, o parte esențială a bunăstării emoționale generale și joacă un rol important în adaptarea noastră la schimbările din viața noastră.
Cele mai comune emotii pozitive sunt bucuria, mulțumirea, entuziasmul, dragostea, încrederea, valoarea, împlinirea, compasiunea și acceptarea. Toate aceste sentimente au un scop benefic: ne ajută să vedem lucrurile pozitive și să ne bucurăm de nenumăratele lucruri mărunte, pe care le facem și le vedem în fiecare zi.
Bucuria poate fi simțită în faţa unor evenimente pozitive, de la un moment de recunoastere sau admirație, până la unele evenimente neașteptate și îmbucurătoare. Ea implică sentimente cum sunt bucuria, satisfacţia, entuziasmul, exaltarea și excitaţia.
Mulţumirea este sentimentul emoţional atunci când ne gândim la aspecte pozitive din viața noastră și suntem recunoscători pentru ceea ce avem. Ea implică sentimente precum recunoasterea, aprecierea, respectul și admiraţia față de relaţiile cu ceilalții și față de obiectivele şi valorile noastre.
Entuziasmul implică o stare plină de energie și entuziasm faţă de ceva sau cineva. Acesta se referă la bucuria de a începe ceva nou, de a te implica și de a face fata provocărilor.
Dragostea reprezintă sentimentul de iubire și devotament faţă de o persoană sau faţă de ceva. Acest sentiment poate fi simțit într- o gamă largă de sentimente, de la sentimente familiale și sentimente emoţionale profunde, până la sentimente de compasiune și devotament faţă de lucruri și persoane.
Încrederea se referă la sentimentul de siguranță și încredere pe care o simţim când ne încredem în ceva sau într-o persoană,fiind convinsi că acela va fi capabil să facă ceea ce se așteaptă de la el. Acest sentiment ne face să ne simțim confortabil în propria piele și ne ajută să ne împlinim potenţialul nostru.
Valoarea se referă la sentimentul de preţuire pe care îl simţim faţă de noi înșine. Este folosit de asemenea pentru a descrie cât de valoroși și preţuiţi sunt ceilalţi oameni pentru noi.
Împlinirea este o stare emoțională ce ne oferă un sentiment profund de satisfacţie și satisfacţie interioară, deoarece am reușit ceva sau am avut parte de succes în realizarea unui scop.
Compasiunea reprezintă sentimentul de milă și îngrijire pe care îl simţim faţă de ceilalţi; încercând să înţelegem și să împărtăşim tristeţea sau mâhnirea altcuiva.
Acceptarea se referă la sentimentul emoţional de încredere și împăcare cu cineva sau cu ceva. Acesta implică actul de a vedea ceva exact așa cum este și de a ne accepta liniştiţi ceea ce vedem, fără a fi preocupaţi de a-l schimba.
Emotiile pozitive sunt fundamentale pentru o bunăstare emoţională sănătoasă și ne oferă sentimentul că suntem în siguranță, iubiti și împliniți. Acestea pot fi întărite prin auto-cunoaștere și explorarea sentimentelor, precum și prin practicarea tehnicilor de relaxare și meditaţie.