Care sunt energiile regenerabile?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Energiile regenerabile, de asemenea cunoscute ca surse de energie curata sau energie verde, sunt surse de energie care pot fi folosite in mod optim in locul energiei neregenerabile si poluante (combustibili fosili). Aceste surse benefice includ energia solara, energia eoliana, geotermica, hidro-energia, bioenergia si energia mareelor.
Energiile solare sunt obtinute prin convertirea directa a radiatiilor solare in energie electrica. Sistemele solare pot fi instalate la scara individuala sau colectiva, variind de la cei mici la cei intr-o scara mare. Cei mici sunt adesea folositi pentru iluminat si alte mici lucrari, in timp ce cei mari produc energie electrica suficienta pentru a fi folosita la scara locala.
Energiile eoliene actuale suplinesc energia solara si sunt adeseori folosite impreuna cu acestea pentru a crea energie regenerabila suficienta pentru a alimenta comunitati intregi. Aceste sisteme se bazeaza pe turbine eoliene montate in locuri cu vant puternic pentru a capta acest vant si converti in energie electrica.
Energiile geotermale sunt energii generate de schimbarile de temperatura din sol. Acesta este caldura subterana si poate fi folosita pentru a incalzi cladirile sau pompe de caldura.
Energiile hidro-energice se bazeaza peopotentialul crescut al energiei generate de miscarea apei de-a lungul unui raul sau un lac. Aceste sisteme sunt adesea folosite pentru a genera energie electrica prin folosirea unei turbine hidro.
Bioenergia foloseste deseurile organice precum materialele agricole, balegarul si resturile forestiere pentru a genera energie prin arderea acestora sau fermentare.
Energiile mareelor sunt generat de oscilatiile fluxului marin. Energia acestor valuri poate fi folosita pentru a genera electricitate folosind turbine mari sub apa si turbine aeriene.
Toate aceste surse de energie ne protejeaza mediul, fiind surse nepoluante care nu produc dioxid de carbon sau alte produse toxice. Acestea sunt, de asemenea, surse durabile de energie, ceea ce inseamna ca resursele nu vor fi epuizate prin folosirea lor.