Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Factorii abiotici sunt componentele non-biologice ale unui mediu care pot afecta organismul si procesele ecologice. Acestea se refera la orice caracteristica fizica, chimica si geografica dintr-un mediu care poate fi o sursa de stimulare sau de dezechilibru pentru organisme sau sistemele ecologice si nu pot fi schimbati sau controlati de catre acestea. De exemplu, factorii abiotici includ componentele fizice a mediului ca temperatura, presiunea, radiatia, curentii de apa si componentele chimice a mediului ca oxigenul, dioxidul de carbon si nutrientii. Aceste elemente nu pot fi alterate organic sau creat de catre organisme si, de aceea, se presupune ca sunt factori neutrali in evolutia plantelor si animalelor.
Printre factorii abiotici principali se numara:
Lucruri fizice: Acestea includ temperatura, umiditatea aerului, presiunea, radiatia solara, curentii de apa, adancimea, aspectul epuizare si topografia solului sau un strat de teren. Acestia pot determina locatia si mediul organismelor.
Lucruri chimice: Acestea includ componentele chimice si nutrientii din sol, atmosfera, accidentele geografice si sedimentele. Acestia afecteaza structura si functia biomasa, influanted nivelul apei, pot duce la obtinerea unorNoi extrase si afecteaza micomapnismele si precand vietile organismelor locale.
Razele solare: Acestea sunt responsabile in cresterea productivitatii de energie fotosintetica, in special pentru plante si alge. Razele solare afecteaza, de asemenea, temperatura si balanta parii in teren.
Geologice: Acestea includ variatiile din structura solului, stratul terenului si geografia terenului. Ele joaca un rol important atat in procesul de nutritie heterotrofa, cat si in cresterea productivitatii energiei fotosintetice. Acestia pot furniza anumite microbii, care pot contribui la cresterea ponderala si productivitatea biologica.